28 Decembrie 2020

PDM, după consultări la Preşedinţie: Avem nevoie de un plan anti-criză şi o echipă anti-criză. Vom susţine eforturile de curăţare a clasei politice de care e urgentă nevoie

Partidul Democrat din Moldova a participat astăzi la consultări cu preşedintele Maia Sandu. PDM înţelege necesitatea alegerilor anticipate, având în vedere toate lucrurile care s-au întâmplat în parlament: trecerea deputaţilor dintr-o formaţiune politică în alta şi nu o singură dată.

„Întrebarea de bază este ce se întâmplă în această perioadă cu Republica Moldova? Cine gestionează criza pandemică? Cine gestionează criza economică? Cine pregăteşte ţara pentru alegeri libere şi corecte? Răspunsurile la aceste întrebări reprezintă prioritatea numărul 1 şi apoi vorbim despre alegeri parlamentare anticipate”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

În acest sens, PDM propune să fie elaborat imediat un plan anti-criză din 3 puncte:

1. Gestionarea crizei pandemice;
  2. Gestionarea crizei economice;
  3. Pregătirea ţării pentru alegerile parlamentare anticipate şi de identificat echipa care va pune în aplicare acest plan anti-criză.

„Chemăm toţi politicienii şi formaţiunile politice, aşa cum fac întotdeauna declaraţii că se gândesc prioritar la oameni şi la ţară, prioritar să ne gândim la ce se întâmplă în Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat că PDM va susţine eforturile de curăţare a clasei politice, de care este urgentă nevoie. În caz contrar, viitorul parlament s-ar putea pomeni cu probleme mult mai grave şi aceeaşi configuraţie sau chiar o configuraţie mult mai bizară.