03 Mai 2018

PDM doreşte consolidarea relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii europeni

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Dusan Dacho.

În cadrul întâlnirii, liderul PDM a prezentat ambasadorului viziunea partidului referitoare la continuarea parcursului european al ţării noastre şi consolidarea unei noi coaliţii pro-europene după alegerile parlamentare din acest an.

”Succesul proiectului nostru de ţară se măsoară şi prin evoluţia economiei, posibilă datorită stabilităţii şi deschiderii noastre către mediul de afaceri”, a subliniat preşedintele PDM.

Totodată, acesta a afirmat că mizează în continuare pe sprijinul partenerilor internaţionali şi a accentuat faptul că PDM doreşte consolidarea relaţiilor Republicii Moldova cu Slovacia, având în vedere şi contextul  preluării preşedinţiei OSCE de această ţară, la începutul anului viitor. În cadrul întrevederii a fost adusă în discuţie şi evoluţia înregistrată de ţara noastră în dosarul transnistrean.

La rândul său, ambasadorul Slovaciei a remarcat progresele economice pe care le-a făcut în ultimii doi Republica Moldova şi a declarat faptul că încurajează ”implementarea reformelor în spiritul european”.

De asemenea, ambasadorul Dusan Dacho a manifestat deschidere pentru acordarea suportului în procesul de soluţionare a situaţiei transnistrene, în sensul apropierii celor două maluri ale Nistrului.

La întâlnirea cu ambasadorul Slovaciei, preşedintele PDM a fost însoţit de Cristina Balan şi Vlad Cebotari, vicepreşedinţi ai partidului.