21 Ianuarie 2019

PDM cheamă în judecată Jurnal TV pentru refuzul de a difuza publicitatea privind referendumul

PDM cheamă în judecată Jurnal TV  pentru refuzul de a difuza publicitatea privind referendumul

Partidul Democrat din Moldova a decis să acţioneze în judecată compania deţinătoare a postului de televiziune Jurnal TV pentru că acest post TV a respins fără nicio justificare solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Considerăm că acest comportament sfidător al Jurnal TV încalcă direct Codul electoral, care precizează clar – inclusiv cu referire la referendumuri – că radiodifuzorii acordă gratuit concurenţilor electorali câte un minut pe zi ca timp de antenă pentru plasarea publicităţii, precum şi maxim două minute pe zi contra plată. Precizăm că în cererea adresată Judecătoriei Chişinău solicităm doar ca Jurnal TV să fie obligat să difuzeze spoturile PDM conform legii, fără plată de daune sau despăgubiri din partea Jurnal TV pentru comportamentul abuziv de care a dat dovadă.

De asemenea, menţionăm că PDM va depune şi o sesizare pe acest subiect în atenţia Consiliului Coordonator al Audiovizualului.