17 Iunie 2019

PDM cere regimului PSRM-PAS-PPDA să înceteze măsurile represive împotriva funcţionarilor publici şi să nu îşi mai promoveze în funcţii rudele

PDM cere regimului PSRM-PAS-PPDA să înceteze măsurile represive împotriva funcţionarilor publici şi să nu îşi mai promoveze  în funcţii rudele

Partidul Democrat din Moldova constată că, încă din primele zile de guvernare, Alianţa PSRM-PAS-PPDA promovează în funcţii rude ale liderilor acestor partide, printr-o totală lipsă de transparenţă.

Cei care, până ieri, criticau cumătrismul din instituţii şi promiteau numiri transparente în funcţii şi pe criterii de profesionalism, îşi încalcă din primele zile acest angajament şi dovedesc că în realitate ei sunt cei care promovează cumătrismul în instituţiile statului.

Cerem, în acest context, demiterea sau demisia imediată a domnului Gheorghe Balan din funcţia de şef al IGP, acesta având un grad de rudenie cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase, ceea ce reprezintă un evident conflict de interese.

De asemenea, atragem atenţia societăţii şi misiunilor diplomatice asupra unui amplu proces, demarat de regimul PSRM-PAS-PPDA, de forţare a unor funcţionari publici să demisioneze. Funcţionarii sunt ameninţaţi cu dosare penale privind activitatea lor anterioară, dacă nu demisionează. Cerem regimului de guvernare să înceteze acest şantaj asupra funcţionarilor publici, să stopeze măsurile represive împotriva lor.