21 Octombrie 2019

PDM câştigă alegerile locale după numărul de primari: 192 de primari democraţi, aleşi din primul tur. Pavel Filip: Realizările pe care PDM le-a adus în localităţi sunt apreciate de oameni

192 de primari ai Partidului Democrat din Moldova au fost aleşi din primul tur al alegrilor locale generale, ceea ce constituie peste 20% din primăriile din ţară. Astfel, PDM câştigă alegerile locale după numărul de primari aleşi din primul tur. Cifra depăşeşte rezultatul înregistrat de PDM acum 4 ani, la alegerile locale generale din 2015. Preşedintele PDM s-a arătat convins că numărul primarilor democraţi va creşte considerabil după turul doi. Pentru funcţia de primar în turul doi vor concura 175 de candidaţi democraţi.

În acelaşi timp, PDM a obţinut majoritatea voturilor în 6 raioane importante, iar în 12 raioane este pe locul doi. Per total, PD are un scor politic bun de 20% în consiliile raionale din ţară.

Pavel Filip a mulţumit tuturor care au ieşit la vot şi în mod special celor care au votat candidaţii PDM, precum şi echipelor democrate din toată ţara, care au muncit fără pauză în ultimele luni şi cu multă dedicaţie pentru a obţine acest rezultat. „M-am bucurat să văd că oamenii fac diferenţa între fapte şi vorbe şi în multe localităţi primarii noştri gospodari care au realizări au câştigat detaşat în faţa celorlalţi candidaţi”, a declarat preşedintele PDM.

Totodată, liderul democrat l-a felicitat pe Ghenadie Verdeş, ales deputat pe circumscripţia numărul 17 Nisporeni-Străşeni, care va completa rândurile fracţiunii parlamentare PDM, care revine la 30 de deputaţi.

„PDM rămâne o forţă politică importantă, iar realizările pe care le-am adus în ultimii ani în localităţile din ţară sunt apreciate de oameni. Partidul Democrat va munci şi în continuare pentru oameni, pentru creşterea veniturilor lor şi pentru bunăstarea cetăţenilor noştri”, a subliniat Pavel Filip.

În ceea ce priveşte coaliţiile la nivel local, liderul democrat a spus că aleşii locali trebuie să uite de apartenenţa politică şi să-şi suflece mânecile ca să lucreze împreună pentru comunitatea lor:Indiferent de la ce partid sunt, în localităţile din ţară, aleşii locali trebuie să lase la o parte politica şi să se alieze pentru locuitori şi localităţile lor”.

La alegerile locale generale din 2015, 147 de primari democraţi au învins din primul tur. În total, în  2015, în turul întâi şi doi, din partea PDM au fost  aleşi 287 de primari.