05 Februarie 2019

PDM are cei mai buni candidaţi, cu realizări concrete în localităţi şi raioane

Candidaţii Partidului Democrat din Moldova sunt cei mai buni, deoarece PDM a nominalizat oameni cu realizări în circumscripţiile în care candidează.

Acesta a fost unul dintre mesajele de bază transmise de reprezentanţii PDM, care au mers luni cu caravana partidului în raioanele Teleneşti şi Sîngerei.

„Astăzi, suntem cu echipa PDM în Teleneşti, pentru a susţine candidatul nostru pentru circumscripţia 14, Vadim Lelic. Domnul Lelic este primarul degrevat al oraşului Teleneşti, e cunoscut şi apreciat pentru că a muncit la primărie în ultimii ani. Programul lui electoral începe cu fapte şi continuă cu angajamente”, a spus Andrian Candu.

În discuţiile cu oamenii de afaceri din raionul Teleneşti, Andrian Candu a subliniat că PDM întotdeauna a fost preocupat de crearea condiţiilor mai bune de activitate pentru business. ”Oamenii de afaceri sunt cei care generează economie, locuri de muncă. Este foarte important să ştim problemele cu care vă confruntaţi şi să venim cu soluţii. Eu reprezint o echipă consolidată, care ştie să promoveze cele mai bune decizii şi să găsească soluţii pentru problemele comunităţilor”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Andrian Candu le-a mai spus oamenilor de afaceri din raionul Teleneşti că PDM este decis să continue proiectele de succes, lansate în ultimii ani.

”Proiectul ”Drumuri bune pentru Moldova” a fost unul de succes. Concurenţii ne critică pentru că drumurile nu ar fi bune. Dar ei nu spun că de fapt sunt rele drumurile unde nu s-a investit de ani de zile. Ne-am convins personal şi aici, la Teleneşti că drumurile reparate anul trecut în cadrul programului iniţiat de PDM sunt în stare bună. Şi vom continua în 2019 cu 2600 km de drumuri reparate. An de an vom majora numărul kilometrilor de drum reparaţi”, a punctat Andrian Candu.

La rândul său, Vadim Lelic a precizat că în Teleneşti urmează să fie reparaţi aproximativ 6 kilometri de drum şi pavaţi peste 14 mii de metri pătraţi de trotuare. Un alt proiect ţine de extinderea reţelelor de canalizare.

Candidatul PDM, Vadim Lelic, a mai spus că printre proiectele de amploare care vor fi realizate la Teleneşti este şi construcţia unui parc industrial regional, cu până la o mie de locuri noi de muncă, pentru care au fost alocate 10 hectare de teren.

Dialogul democraţilor cu cetăţenii a continuat luni în circumscripţia nr. 12, Sîngerei – Floreşti, unde candidatul PDM Gheorghe Braşovschi, primarul degrevat al oraşului Sîngerei, a avut mai multe discuţii cu cadrele didactice, cu  angajaţii Spitalului raional Sângerei.

Pedagogii de la Liceul teoretic Olimp din Sîngerei s-au interesat de continuitatea măsurilor în domeniul salarizării. ”Vrem să vă mulţumim pentru reforme, dar vrem să ştim dacă legea salarizării va fi implementată şi după alegeri. Am auzit că aceasta ar putea fi anulată”, a întrebat o profesoară.

”Banii necesari pentru aceste majorări sunt bugetaţi pentru 2019. Auzim astfel de speculaţii din partea concurenţilor electorali. Vă asigur că nimeni nu poate anula acest proces. Acum deja vorbim despre identificarea surselor bugetare ca să majorăm în continuare salariile”, a dat asigurări preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

De asemenea, pedagogii au venit cu mai multe sugestii cu privire la categoriile de beneficiari ai legii salarizării. Andrian Candu a promis că de aceste sugestii se va ţine cont atunci când se vor face modificările la lege, astfel încât de aceste majorări să beneficieze toate categoriile de angajaţi ai instituţiilor de învăţământ, cum sunt, de exemplu, psihologii.

În cadrul întâlnirilor,  Gheorghe Braşovschi le-a vorbit oamenilor despre proiectele pe care le-a avut în ultimii 4 ani în calitate de primar şi i-a îndemnat pe oameni să aleagă faptele, nu vorbele.  „Am avut alături de echipa PDM realizări frumoase pentru oraşul Sîngerei. Oamenii au văzut că suntem serioşi, că avem fapte concrete: 20 de kilometri de drumuri reparaţi, trotuare reparate, renovarea unui segment de 7 km de apeduct, extinderea canalizării, extinderea iluminatului stradal. Lucrurile frumoase trebuie să continue”, a punctat Gheroghe Braşovschi.