Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

18 Octombrie 2018

PDM a votat pentru integrarea europeană în Parlament, în timp ce PL şi PLDM au lipsit în mod laş de la vot

PDM a votat pentru integrarea europeană în Parlament,  în timp ce PL şi PLDM au lipsit în mod laş de la vot

Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă dezamăgirea faţă de faptul că PL şi PLDM, partide care se pretind a fi pro-europene, au refuzat să voteze pentru introducerea integrării europene în Constituţia Republicii Moldova.

Constatăm o dovadă de laşitate politică din partea PL şi PLDM, care au ales să fugă pur şi simplu din Parlament, împreună cu deputaţii comunişti, când a venit momentul votului pentru integrarea europeană.

Dacă în cazul socialiştilor şi al comuniştilor atitudinea ostilă integrării europene era ceva previzibil, în cazul liberalilor şi liberal-democraţilor avem de a face cu o transformare neaşteptată, ce neagă opţiunile electoratului pro-european care i-a votat.

Credem că modul în care deputaţii PL şi PLDM au întors astăzi spatele integrării europene reprezintă o nemeritată victorie pentru PCRM şi PSRM în Parlament, dar şi o lovitură nedreaptă aplicată electoratului pro-european din ţara noastră.

Vom analiza posibilitatea de a organiza un referendum pe această temă în luna februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare sau în alt moment, după ce vom discuta toate aspectele constituţionale şi organizatorice.