24 Februarie 2019

PDM a sesizat CEC despre faptul că, în mai multe secţii de votare, reprezentanţii unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în mai multe secţii de votare, reprezentanţii unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale ale Secţiilor de votare  ca să nu dea şi buletinele vot pentru referendum, împreună cu cele privind votul pentru alegerile parlamentare.

Mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat ca la secţia de votare au fost întrebaţi de membrii secţiei dacă sa le dea şi buletinele de vot pentru referendum sau nu, lucrul pe care îl consideram inacceptabil. Reprezentanţii noştri în secţiile de votare respective ne-au comunicat ca acest lucru a fost generat de presiunile pe care reprezentanţii unui ONG le fac asupra preşedinţilor secţiilor de votare.

Pe acest subiect Partidul Democrat a sesizat şi observatorii internaţionali, acreditaţi pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie 2019 .