08 Iunie 2019

PDM a pregătit deja o sesizare la Curtea Constituţională pentru a ataca decizia de alegere ilegală a preşedintelui Parlamentului

Partidul Democrat din Moldova va ataca pe toate căile legale deciziile luate astăzi în cadrul Parlamentului, pe motiv că acestea au un caracter ilegal şi contravin Constituţiei. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PDM Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă. În acest sens PDM a pregătit deja o sesizare la Curtea Constituţională pentru a ataca decizia de alegere a aşa zisului preşedinte al Parlamentului.

”Ceea ce vedem astăzi în Parlament are un caracter ilegal. Există Curtea Constituţională, care este garantul Constituţiei şi a spus clar că Parlamentul de azi este nelegitim. Tot ce se întâmplă azi va fi atacat pe căile legale”, a declarat Candu.

De asemenea, Andrian Candu a anunţat că PDM va cere investigarea de către organele statului a declaraţiilor lui Igor Dodon, prin care recunoaşte că PSRM este finanţat din exterior. ”Legat de finanţarea ilegală a PSRM, ridică mari semne de întrebare legitimitatea PSRM şi a alegerilor din 24 februarie. Iată de ce vom solicită tuturor autorităţilor să investigheze acest caz. Tot ce se întâmplă denotă că politicul a eşuat în luarea unei decizii de guvernare responsabile”, a subliniat vicepreşedintele PDM.

În acelaşi timp, Andrian Candu a ţinut să reitereze că toate instituţiile statului vor funcţiona în regim obişnuit. ”Cei care vor încerca să implementeze deciziile  adoptate astăzi vor răspunde conform legii. Autorităţile statului trebuie să aplice legea, Constituţia dacă cineva va încerca să uzurpeze puterea în stat”, a punctat Andrian Candu.