29 Ianuarie 2021

PDM a participat la o videoconferinţă cu principalii parteneri social-democraţi europeni

Preşedintele PDM Pavel Filip, preşedintele de onoare Dumitru Diacov şi Secretarul General Alexandru Jizdan au participat la o videoconferinţă  cu reprezentanţii Socialiştilor si Democraţilor în Parlamentul European(S&D)  şi ai Partidului Socialiştilor Europeni (PES), dar şi fundaţiile afiliate, cu care Partidul Democrat colaborează mai bine de 20 de ani.

Participanţii la discuţii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluţii politice din Republica Moldova, resetarea Partidului Democrat din Moldova, viitoarele alegeri parlamentare anticipate, dar şi rolul important pe care agenda socială şi progresistă îl va avea în cadrul viitorului scrutin.

Conducerea PDM a reafirmat ataşamentul faţă de valorile social-democrate europene, precum şi atenţia pe care o acordă agendei sociale, axată pe grija pentru oameni.

La videoconferinţă au participat, de asemenea, reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Democraţie şi Progres (FDP), ai Fundaţiei Max Van der Stoel (FMS), ai Fundaţiei Europene pentru Studii Progresive (FEPS) şi ai Fundaţiei Friedrich Ebert.