04 Noiembrie 2019

PDM a obţinut cel mai mare număr de primari: 262. Pavel Filip: Acest rezultat demonstrează că PDM are echipe puternice şi profesioniste, iar votul pentru Chişinău este unul de blam dat guvernului ACUM

Partidul Democrat a câştigat aceste alegeri, obţinând cel mai mare număr de mandate de primar: 262. „Acest rezultat este o dovadă în plus că PDM este o construcţie care se bazează pe organizaţii teritoriale puternice, echipe locale profesioniste, oameni harnici şi muncitori. Toate acestea ne dau încredere să muncim şi mai departe, cu şi mai mult entuziasm”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a mulţumit echipei PDM, membrilor şi susţinătorilor care au făcut campanie în această perioadă şi s-au implicat activ în convingerea alegătorilor. El a precizat că PDM are a doua fracţiune ca mărime în Parlament, cu 30 de deputaţi, ceea ce reprezintă 30 % din Legislativ. Iar acum PD are şi 30% din primării, ceea ce înseamnă că PD reprezintă 30 la sută din cetăţenii Republicii Moldova.

În ce priveşte rezultatele pentru Chişinău, preşedintele PDM a menţionat că, spre regret, blocul ACUM a reuşit o performanţă istorică negativă: a dăruit în premieră capitala, tradiţional, cu viziuni pro-europene, forţelor de stânga, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. „Acest fapt trebuie să fie un semnal de alarmă pentru blocul ACUM. Este un vot de blam dat guvernului ACUM-PSRM, care a fost taxat pentru incompetenţă. Atunci când declari una, dar face absolut alta, oamenii văd şi înţeleg acest lucru. Incompetenţa şi lipsa de proiecte pentru oameni din partea Guvernului a determinat votul cetăţenilor pentru capitală”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat că revenirea oamenilor la PDM este o confirmare în plus că Partidul Democrat a avut o guvernare mult mai eficientă. Oamenii au spus foarte clar acestui guvern că nu au aşteptat de la ei alungarea profesioniştilor din instituţiile de stat, răfuială şi dosare politice la comandă, repartizarea politică a instituţiilor statului. „Oamenii aşteaptă de la oricare guvern, şi guvernul blocului ACUM împreună cu PSRM nu este o excepţie, să lucreze pentru cetăţeni, să vină cu proiecte sociale şi investiţii publice”, a subliniat Pavel Filip.

PDM a câştigat în total 262 de primării, inclusiv două centre raionale: Nisporeni şi Hânceşti, iar în 9 raioane PD a obţinut peste 40 % din voturile cetăţenilor.