Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

14 Septembrie 2018

PDM a decis să se poziţioneze pe scena politică în funcţie de ceea ce aşteaptă astăzi cetăţenii Republicii Moldova de la un partid politic

PDM a decis să se poziţioneze pe scena politică în funcţie de ceea ce aşteaptă astăzi cetăţenii Republicii Moldova de la un partid politic


Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova s-a reunit în şedinţă extraordinară pentru a stabili strategia şi poziţionarea partidului pentru perioada următoare, respectiv pregătirea viitorului program de guvernare şi a acţiunilor pentru alegerile parlamentare.

În acest sens, PDM a decis să se poziţioneze pe scena politică în funcţie de ceea ce aşteaptă astăzi cetăţenii Republicii Moldova de la un partid politic. Aceste schimbări se vor face, conform preşedintelui PDM Vlad Plahotniuc, „prin acţiuni concrete, realizări vizibile şi măsurabile”.

Ţinând cont de acest context, Consiliul Politic Naţional a analizat un plan de acţiuni prin care Partidul Democrat să se poziţioneze mai clar drept un partid Pentru Moldova, un partid care acţionează „pentru toţi moldovenii”, axându-se pe rezolvarea problemelor oamenilor.

Acest plan porneşte de la ideea că reprezentanţii partidului trebuie să meargă în comunităţile locale, să vorbească cu oamenii şi apoi să prezinte soluţiile de rezolvare a problemelor identificate. De asemenea, s-a stabilit că viitorul program de guvernare va fi construit pe baza necesităţilor semnalate de cetăţeni.

Decizia a fost anunţată de către preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă susţinut după terminarea Consiliului. „Vocile oamenilor simpli vor sta la baza programului nostru politic. Aceste propuneri şi sugestii vor fi prezente în viitorul program de guvernare, dar şi în activitatea noastră imediat următoare, pentru că vrem să ne asigurăm că Partidul Democrat îndeplineşte cu adevărat voinţa poporului”, a declarat liderul PDM.

În acelaşi timp, preşedintele PDM a declarat că partidul va continua să fie un susţinător al modernizării Republicii Moldova după modelul occidental, considerând că aceasta este „singura cale care poate aduce rezultatele dorite pentru moldoveni”.

Vlad Plahotniuc a mai anunţat că a fost finalizată o nouă evaluare complexă a activităţii guvernamentale, ţinând cont şi de opiniile primite de la oameni în cadrul întâlnirilor din teritoriu. „Guvernul actual a făcut foarte multe lucruri bune pentru perioada în care activează. În majoritatea domeniilor noi am mişcat lucrurile puternic din loc, fapt pentru care suntem recunoscători colegilor din Guvern. Dar mai sunt domenii în care, deşi s-au produs multe reforme bune, aşteptările noastre şi ale oamenilor sunt mai mari”, a punctat liderul democraţilor.

De aceea, conform preşedintelui PDM, marţi, în şedinţă săptămânală a partidului, va fi discutată remanierea Guvernului, astfel încât în perioada următoare să poată fi pus în practică tot ceea ce partidul îşi propune pentru cetăţeni.