Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

08 Februarie 2021

PDM, 24 de ani de la fondare. Pavel Filip: Rămânem o forţă politică puternică, de echilibru, care va înclina balanţa către direcţia pro-europeană

PDM, 24 de ani de la fondare. Pavel Filip: Rămânem o forţă politică puternică, de echilibru, care va înclina balanţa către direcţia pro-europeană

Partidul Democrat din Moldova împlineşte astăzi 24 de ani de la fondare. Din formaţiunile reprezentate astăzi în Parlament, majoritatea sunt în perioada de adolescenţă, având între 5 şi 10 ani, doar PDM este un partid matur politic. Un partid cu istorie, tradiţii, cu oameni profesionişti, cu experienţă şi buni gospodari.

Prioritatea numărul unu pentru Partidul Democrat a fost şi rămâne a fi grija pentru ţară şi cetăţeni. Am demonstrat că putem face lucruri concrete pentru oameni. Astfel în perioada Guvernului Filip s-au întâmplat mai multe lucruri bune şi ţara s-a mişcat înainte:

  • votarea rezoluţiei ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova,
  • majorarea cu 51% a salariului mediu pe economie,
  • majorarea cu 47% a pensiei medii,
  • construcţia a 4200 km de drumuri bune,
  • 4200 de locuinţe pentru tineri prin programul „Prima Casă”,
  • asistenţă medicală gratuită pentru 40 mii de oameni prin programul „Un doctor pentru tine”,
  • primul parc IT virtual, unde este aplicat un impozit unic de 7%.

Şi lista poate continua. Cei care au gândit şi au pus în aplicare aceste proiecte astăzi se regăsesc în echipa Partidului Democrat. „Aceşti oameni care ştiu cum şi au capacităţile necesare, vor reporni motoarele economiei în timpul apropiat. PDM rămâne a fi o forţă politică puternică, o forţă de echilibru pe scena politică, care întotdeauna va înclina ireversibil balanţa către direcţia pro-europeană”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

Partidul Democrat din Moldova a fost creat în 1997, sub denumirea Mişcarea pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă.