25 Octombrie 2019

Pavel Filip şi Ambasadorul SUA au discutat despre rezultatele alegerilor locale, dar şi despre abuzurile guvernării

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a avut în seara zilei de vineri o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au discutat despre rezultatele alegerilor locale generale din 20 octombrie.

Diplomatul american a felicitat Partidul Democrat pentru rezultatul bun înregistrat în primul tur. Pavel Filip a menţionat că membrii partidului muncesc în continuare şi este sigur că numărul primarilor democraţi va creşte după turul doi.

Pavel Filip a comunicat de asemenea şi despre abuzurile şi intimidările la care sunt supuşi membrii şi candidaţii PDM, inclusiv în campanie electorală. Totodată, liderul PDM a vorbit şi despre tratamentul abuziv şi antidemocratic faţă de opoziţie în Parlament, cu încălcarea drepturilor acesteia.

Liderul democrat s-a referit şi la procesul de reformare prin care trece PDM, proces care va fi unul transparent. PD îşi propune să consulte pe larg viziunea de resetare a formaţiunii, inclusiv cu societatea civilă şi partenerii externi. În acest context, Pavel Filip a invitat partea americană să ofere consultanţă în acest proces. „Ne dorim un partid autentic, de esenţă europeană, cu orientare socială, care să reprezinte în primul rând interesele oamenilor”, a spus preşedintele PDM.

La final, oficialii au convenit să menţină comunicarea şi după finalizarea alegerilor locale.