25 Martie 2021

Pavel Filip: Rămânem ostaticii unui război inutil între doi politicieni. Costul acestuia va fi resimţit de cetăţeni

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a declarat că astăzi din nou am fost în faţa unei alegeri: să alegem între ceva rău şi ceva foarte rău. Rău este ceea ce se întâmplă azi în ţară şi ceea ce riscă să se întâmple în continuare pentru că nu se face nimic. „Ne mor oamenii, fiecare dintre noi am pierdut pe cineva sau avem pe cineva în spital care luptă pentru viaţă. Avem Guvern în demisie, şchiop, surd la solicitările oamenilor. Avem ceva rău – deşi vorbim de europenism, democraţie şi valori, un partid cu 15 deputaţi vrea să-şi asume de unul singur guvernarea. Modul în care a fost propus acest Guvern a fost ca o declaraţie de război. Se încalcă Constituţia, se scuipă pe lege şi se încearcă a schimba lucrurile”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a menţionat că de fapt trăim o tragedie. „Rămânem ostaticii unui război prostesc şi inutil, între doi politicieni: Unul care nu ştie să piardă şi altul care nu ştie să câştige. Unul care vorbeşte de ”lume paralelă” şi altul care trăieşte într-o lume paralelă. Doar pentru că aţi ieşit în turul 2 la prezidenţiale asta nu vă dă dreptul să vă bateţi joc de această bucată de pământ”, a declarat preşedintele PDM.

Potrivit liderului democrat se creează impresia că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni.

„Scopul lor e unul: Vor să mai adune vreo 10 deputaţi. Să ştiţi că ne vor costa scump aceste 10 mandate. Costul adevărat îl vom calcula reieşind din statisticile despre COVID”, a declarat Pavel Filip. El a precizat că PDM a propus săptămâna trecută un plan concret de gestionare a crizei pandemice, iar prioritatea zero este vaccinarea şi grija faţă de oameni, care trebuie ajutaţi. Asta trebuie să facă Guvernul.

„Costul acestei mişcări prosteşti de astăzi, o nouă partidă între Maia Sandu şi Igor Dodon, îl vor resimţi cetăţenii, care trebuie să ştie că de azi sunt pe cont propriu. Că ajutoare nu vor veni şi decizii nu vor mai fi. Doar un interminabil război pe care îl poartă cei puţini, din contul celor mulţi”, a conchis liderul democrat.