Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

13 Octombrie 2020

Pavel Filip: PDM va propune imediat după alegeri o listă de priorităţi, un plan ca să scoatem ţara din criză

Pavel Filip: PDM va propune imediat după alegeri o listă de priorităţi, un plan ca să scoatem ţara din criză

În cadrul campaniei „ Altfel de politică”, conducerea PDM a mers deja în 23 de raioane, unde a discutat cu membrii şi susţinătorii săi despre cum va acţiona PDM în contextul alegerilor prezidenţiale, cum este evaluată activitatea exponenţilor PDM în Guvern, cum va acţiona PDM după alegeri, inclusiv în contextul unor eventuale alegeri anticipate.

„Concluziile preliminare arată că membrii şi susţinătorii noştri consideră că PDM a luat o decizie raţională şi matură, atunci când a hotărât să nu se implice în campania pentru prezidenţiale. Oamenii apreciază că Partidul Democrat a decis să facă ALT FEL DE POLITICĂ şi să fie sincer cu membrii, susţinătorii şi alegătorii săi”, a declarat preşedintele Pavel Filip.

Totodată, oamenii salută că proiectele lansate de PDM anterior au continuitate: Ajutoare sociale pentru pensionari, Drumuri bune, Prima Casă. Lucrurile bune trebuie să continue, iar PDM este garanţia că aceste proiecte vor continua. Cel mai mult însă oamenii se interesează ce va fi după alegeri. În actualul context în întreaga lume vor supravieţui doar ţările care vor şti să lase la o parte diferenţele politice şi să acţioneze doar în favoarea oamenilor.

„Iată de ce, a doua zi după alegeri, când va mai scădea tensiunea politică şi toţi vor coborî cu picioarele pe pământ, PDM va pune pe masa Parlamentului, Guvernului, preşedintelui – o listă de priorităţi, un plan ca să scoatem ţara din criză, un plan de care avem nevoie noi ca ţara, un plan pe care îl aşteaptă cetăţenii, care vor să gândim responsabil”, a declarat Pavel Filip. El a subliniat că cel mai important lucru în această perioadă de criză economică şi pandemică nu este competiţia politică, ci capacitatea de a găsi lucruri care ne unesc.