20 Iulie 2020

Pavel Filip, la moţiunea de cenzură: Până nu scăpăm de hoţi, bandiţi şi corupţi, nu vom avea nici Europa, nici România

„În Republica Moldova poţi să furi un miliard, poţi fi preţ de un deceniu întruchiparea răului absolut şi al corupţiei sau poţi să cumperi deputaţi ca la piaţă, en-gros, dar dacă te declari pro-european şi pro-român după asta, totul ţi se iartă. Devii peste noapte dacă nu erou, apoi ajutor de eroi care salvează ţara şi oamenii ei! Paradoxul este însă că o salvează de crimele săvârşite tot de ei”, a declarat de la tribuna Parlamentului preşedintele PDM, Pavel Filip.

Potrivit lui, s-a ajuns în situaţia că presiunile se pun tot pe cei din PDM, care au înţeles şi recunoscut parte din greşelile care s-au făcut în trecut şi care au ales sa le depăşească şi să meargă pe o altă cale.

„Au plecat din partid cei care stăteau aici doar pentru bani şi interese, au plecat pe milioane de dolari, prin corupţie, dar, imediat ce şi-au tras câte un drapel cu Uniunea Europeană în faţă au devenit, pentru PAS şi Platforma DA, buni parteneri de coaliţie”, a spus liderul democrat.

El a constatat că momentele de răscruce pentru ţara există politicieni care deplasează accentele şi speculează cu valorile româneşti şi cele europene. „Nu votezi moţiunea de cenzură alături de hoţi şi bandiţi, înseamnă că eşti anti-român şi anti-european. Nu mai vreţi să vorbiţi despre furtul miliardului, despre invalidarea alegerilor în Chişinău, despre extrădarea profesorilor turci, despre dosare politice, despre stat capturat, justiţie controlată? Nu conştientizaţi că arătând cu degetul spre noi, cei care refacem onoarea şi bunul nume al membrilor PDM care sunt cinstiţi şi adevăraţi patrioţi – contribuiţi la spălarea imaginii celor care se fac vinovaţi de cele enumerate mai sus ?”, a întrebat Pavel Filip.

Preşedintele PDM a subliniat că nu poţi construi Europa aici acasă şi nici nu poţi face apropierea de România – alături de hoţi, corupţi şi bandiţi. Până nu vom scăpa de ei definitiv, nu vom avea nici Europa, nici România. PDM nu votează moţiunea de cenzură nu pentru că vrea să-l menţină pe Dodon la putere, ci pentru că nu vrea să aducă hoţii de miliarde înapoi la guvernare.

Pavel Filip s-a adresat colegilor din opoziţie, îndemnându-i să se dezică de colaborarea cu hoţii şi bandiţii, şi atunci PDM va accepta să se aşeze la masa de dialog, pentru a găsi, împreună, soluţii, pentru ca ţara noastră să iasă din acest cerc vicios, iar oamenii să simtă schimbarea adevărată.