Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

15 Septembrie 2019

Pavel Filip, la Festivalul Mărului: „În perioada în care am fost la Guvern am întreprins mai multe acţiuni de susţinere a producătorilor agricoli. Sper că proiectele pornite de noi vor fi continuate”

Pavel Filip, la Festivalul Mărului: „În perioada în care am fost la Guvern am întreprins mai multe acţiuni de susţinere a producătorilor agricoli. Sper că proiectele pornite de noi vor fi continuate”

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a participat astăzi la deschiderea Festivalului Naţional al Mărului din Soroca, ajuns la cea de-a IX-a ediţie. La eveniment şi-au dat întâlnire zeci de producători de mere şi de material săditor pomicol din toată ţara, dar şi oaspeţi de peste hotare.

Pavel Filip a spus că este onorat să participe la acest frumos Festival, prin care este sărbătorit mărul, care alături de struguri şi vinuri este cartea de vizită a Republicii Moldova.

Liderul democraţilor a menţionat că agricultura este un domeniu important pentru ţara noastră şi în perioada în care a condus Guvernul au fost întreprinse mai multe acţiuni de susţinere a producătorilor agricoli. „Am reuşit să revedem regulamentul cu privire la subvenţionare, am achitat datoriile şi am ajuns la o sumă de aproape 1 miliard de lei - subvenţii în agricultură. S-a reuşit a da subvenţii în avans tinerilor agricultori, au fost făcute şi investiţii în industria post-recoltare”, a declarat Pavel Filip.

Urmare a acestor măsuri, în 3 ani, producţia de mere s-a dublat şi a ajuns în 2018 până la 665 mii de tone de mere, un record şi cea mai mare recoltă din ultimii 10 ani. Liderul democraţilor şi-a exprimat speranţa că proiectele începute de guvernarea democrată vor fi continuate.

După deschiderea oficială a Festivalului, Pavel Filip a vizitat standurile agenţilor economici şi a discutat cu producătorii agricoli, care au ţinut  să-i mulţumească pentru sprijinul acordat pe timpul când a condus Guvernul.

Festivalul Naţional al Mărului se desfăşoară la Soroca în fiecare toamnă. Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să promoveze producătorii de mere, precum şi întreprinderile specializate în tehnologii moderne de prelucrare a merelor şi de producere a materialului săditor pomicol.