Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

13 Septembrie 2019

Pavel Filip, întrevedere cu Secretarul de Stat francez, Amelie de Montchalin: „Vom fi o opoziţie constructivă, astfel încât să mobilizăm actuala guvernare”

Pavel Filip, întrevedere cu Secretarul de Stat francez, Amelie de Montchalin: „Vom fi o opoziţie constructivă, astfel încât să mobilizăm actuala guvernare”
Preşedintele PDM, Pavel Filip, în componenţa fracţiunii PDM, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia franceză, condusă de Amelie de Montchalin, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Guvernului Franţei. La întâlnire au mai participat preşedintele fracţiunii, PDM, Dumitru Diacov, şi deputata Svetlana Rotundu, membră a grupului de prietenie Republica Moldova-Franţa.

Pavel Filip a menţionat că această întrevedere este prima cu oficiali străini în calitatea sa de preşedinte al PDM. „Partidul Democrat trece printr-un proces de reformare şi îşi va consolida poziţiile în calitate de forţă politică importantă în viaţa politică a Republicii Moldova. Fiind o fracţiune cu 30 de mandate în Parlament, vom fi o opoziţie constructivă, astfel încât să mobilizăm actuala guvernare”, a spus Pavel Filip.

Totodată, preşedintele PDM s-a referit la momentul politic actual şi a atenţionat că sub paravanul depolitizării are loc de fapt politizarea instituţiilor statului şi răfuiala cu oponenţii politici, lucru inadmisibil într-un stat democratic. Pavel Filip a precizat că actuala situaţie politică din Republica Moldova trebuie privită în complexitate.

La rândul său, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Guvernului Franţei, Amelie de Montchalin, a relevat că Partidul Democrat din Moldova are o ancorare istorică europeană, orientată spre valorile europene şi statul de drept. Oficialul francez a accentuat importanţa promovării în Republica Moldova a reformelor în justiţie, a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii şi privind problema transnistreană, relevând necesitatea soluţionării acesteia, în baza integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova.