22 Ianuarie 2020

Pavel Filip, întrevedere cu Reprezentantul Special al OSCE pentru reglementarea transnistreană: Vom susţine şi apăra în continuare integritatea şi securitatea Republicii Moldova

Preşedintele PDM, Pavel Filip, însoţit de un grup de deputaţi, a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintei albaneze a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Thomas Mayr-Harting.

Pavel Filip l-a felicitat cu ocazia preluării mandatului de Reprezentant Special, remarcând contribuţia sa anterioară în calitate de actor-cheie din partea UE în formatul negocierilor 5+2.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluţii în dosarul transnistrean, calitatea dialogului în procesul de negocieri şi priorităţile pentru perioada următoare. Au fost trecute în revistă progresele înregistrate pe această dimensiune în perioada Guvernului Filip, inclusiv cele legate de terenurile fermierilor, diplome, şcoli, circulaţie. Liderul democrat a reafirmat angajamentul de a susţine şi a apăra în continuare integritatea şi securitatea Republicii Moldova.

Interlocutorii s-au referit şi la recentele decizii în dosarul transnistrean. „Noi ca stat am oferit deja aproape 2 ani şoferilor din stânga Nistrului pentru a intra în câmpul legal şi a-şi perfecta plăcuţe de înmatriculare neutre. Pentru noi este important ca cetăţenii ţării noastre să se bucure de dreptul la circulaţie în limitele legii”, a spus Pavel Filip.

Preşedintele PDM a subliniat deschiderea sa la nivel parlamentar şi politic pentru discuţii constructive pe problemele cetăţenilor moldoveni din stânga Nistrului şi promovarea dialogului orientat spre soluţionarea conflictului transnistrean.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre acţiunile şi schimbările pe care trebuie să le facă Republica Moldova pentru a-şi consolida parcursul european.