19 Mai 2020

Pavel Filip, în discuţie cu Ambasadorul Dereck J. Hogan: Nu avem nevoie de o criză politică, suprapusă crizei în sănătate şi în economie. Cei care vor să arunce ţara în haos nu se gândesc la cetăţeni

Evoluţiile politice, ultimele schimbări din PDM, perspectivele economice post-covid, cooperarea în domeniul securităţii şi al apărării, precum şi reforma justiţiei au fost principalele subiecte discutate de preşedintele PDM, Pavel Filip, şi Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan.

Preşedintele PDM a condamnat ferm tentativele de destabilizare a situaţiei din ţară prin coruperea deputaţilor din majoritatea parlamentară. „PDM este convins că ţara nu are nevoie de o criză politică, suprapusă crizei în sănătate şi celei existente în economie. Cei care vor să arunce ţara în haos în aceste circumstanţe nu se gândesc deloc la binele cetăţenilor”, a subliniat Pavel Filip.

Liderul democrat a menţionat că, în pofida presiunilor care se fac asupra sa personal şi asupra Partidului Democrat, nu va ceda. „Nu vom devia de la procesul de reformare a Partidului Democrat. Vom rezista tuturor presiunilor şi vom asigura construcţia unui partid politic autentic bazat pe principii europene”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat s-a referit şi la priorităţile PDM în actul guvernării. Interlocutorii au remarcat progresele înregistrate în domeniul securităţii şi al apărării, şi au menţionat, totodată, că e nevoie de mai mult progres pe dimensiunea reformei justiţiei.

Pavel Filip a mulţumit poporului american pentru ajutoarele şi sprijinul oferit ţării noastre în aceste momente dificile de pandemie.