Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

19 Decembrie 2020

Pavel Filip, despre politica bugetar-fiscală şi bugetul, aprobate de coaliţia Dodon-Şor: Această coaliţie monstruoasă se ţine numai de scheme şi loveşte în sănătatea oamenilor

Pavel Filip, despre politica bugetar-fiscală şi bugetul, aprobate de coaliţia Dodon-Şor: Această coaliţie monstruoasă se ţine numai de scheme şi loveşte în sănătatea oamenilor

Ce nu spun socialiştii şi echipa lui şor despre politica fiscală şi bugetul aprobat de care sunt aşa mândri? INTERESELE MAFIEI CONTRABANDEI CU ŢIGĂRI ŞI JOCURILOR DE NOROC

E o crimă împotriva propriului popor şi propriei ţări ca după ce şor a furat un miliard, să-i mai dai 100 milioane din buget (106.3), din banii cetăţenilor de care el şi-a bătut joc atâta timp. Trebuie tare să nu-ţi iubeşti ţara ca să aduci cel mai mare hoţ al ţării la guvernare şi apoi să îi şi dai bani din buget, după ce el a furat 1 mlrd.

Miercuri seara după ce au furat (ca hoţii, politica fiscală, scheme), socialiştii şi şor au stat şi şi-au împărţit prada: 200 mln - PSRM, 106 mln - şor, din banii cetăţenilor.

1. Statul va pierde anual în continuare câte 160 milioane de lei, care vor merge în buzunarele lui Andronachi şi Nichiforciuc, cei care sunt autorii schemelor cu ţigări, care au fost admise de socialişti şi şor în politica fiscală. 160 de milioanele de lei pe an, pentru că guvernul le-a dat voie celor care produc ţigări cu foi/cigarillos să plătească impozite/accize mai mici decât ţigările clasice.

2. Şmecheriile nu se opresc aici. Andronachi şi Sergiu Sârbu (cel bun la toate, idiotul util), au venit şi cu altă propunere, acceptată desigur. Dacă până acum, ţigările electronice puteau conţine maxim 20 mg de nicotină per 1 ml, de azi acest plafon e de 3 ori mai mare, până la 72 mg. Prin urmare, această creatură hibridă de la guvernare va otrăvi de 3 ori mai mult pe toţi cei care fumează. Ce mai contează sănătatea omului, dacă banii curg gârlă? (contravine Directivei UE nr.40/2014)

3. Ţigările electronice (dispozitivele şi accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire) pot fi vândute, de astăzi (cu ajutorul aceloraşi Andronachi-Sârbu), cu expunere vizibilă, aşa încât să le vadă şi copiii atunci când intră în magazin.

4. Avertismentele/mesajele care ne avertizează că ţigările dăunează grav sănătăţii noastre nu mai sunt obligatorii pe o serie de ţigări, în special electronice, aşa că noua guvernare practic încurajează fumatul.

5. Tandemul Sârbu-Andronachi loveşte din nou, de data aceasta în susţinerea intereselor afacerii dubioase cu jocurile de noroc, pe care o ”krîşuiesc” tot ei. Despre această afacere s-a vorbit mult în ultimul timp şi cred că va fi făcută o analiză a scopului real al acestui amendament.

Această coaliţie Dodon-Şor se ţine numai de scheme şi loveşte în sănătatea oamenilor. După lovitura cu medicamentele, urmează cea cu ţigările. Statul practic încurajează fumatul. Nu le pasă de lege, de norme, de sănătate, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Link la VIDEO AICI: https://fb.watch/2sUCoXXs8e/