22 Martie 2021

Pavel Filip, despre decizia CC: Sper că după aceste clarificări ale CC, partidele pun moratoriu pe certuri politice şi se apucă de lucru

Şah (încă nu mat) la rege. Regina şi-a făcut mutarea îndrăzneaţă. O decizie relativ previzibilă a Curţii Constituţionale, având în vedere ultimele evoluţii pe scena politică. Deşi părea că pierde teren, Maia Sandu a jucat abil şi a mai câştigat o partidă în faţa lui Igor Dodon (nu se ştie câte mai urmează).

Urmează, după acest duel inutil, cel mai important, să auzim din partea premierului desemnat care sunt intenţiile sale: doreşte să fie votat şi să gestioneze criza pandemică şi cea economică punând astfel capăt acestui absurd politic de prea lungă durată?

Dacă ultimul decret al preşedintelui este o nouă farsă, un mişmaş care are din nou ca obiectiv dizolvarea Parlamentului, Curtea a lăsat astăzi să se înţeleagă că acest tertip nu va trece. Mai simplu: dacă guvernul Grosu nu va trece, Maia Sandu nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, probabil, va afla, din nou, că există majoritate parlamentară şi candidat. Soluţie e doar una: încercarea de a găsi voturile necesare pentru învestirea guvernului Grosu. Altfel, preşedintele va ajunge exact în punctul zero. Iar noi am pierdut câteva luni, după 2 ani de haos.

Partidul Democrat din Moldova consideră în continuare că ţara are nevoie de un guvern funcţional, care să se apuce să rezolve problemele urgente. Prioritatea zero e gestionarea pandemiei şi vaccinarea. Avem nevoie de vaccin, avem nevoie de paturi în spitale, avem nevoie de medici, avem nevoie de viziune, de acţiunii, decizii, soluţii. Cât mai urgent. Sper că după aceste clarificări ale CC, partidele pun moratoriu pe certuri politice şi se apucă de lucru. Iar de lucru este mult, a declarat  preşedintele PDM, Pavel Filip.