01 Februarie 2021

Pavel Filip, concluzii la final de săptămână (26-31 ianuarie)

Preşedintele PDM, Pavel Filip, vine, la sfârşit de săptămână, cu unele idei după discuţiile pe care le-au avut el şi colegii din PDM în teritoriu. „În ultimele zile, împreună cu colegii cu care am fost în teritoriu, am fost întrebaţi de oameni - ce va face PD? Va vota sau nu candidatul înaintat de Preşedinţie? Pentru a răspunde la această întrebare, avem nevoie de răspunsuri la alte întrebări. Doamna Preşedinte a spus că votul din Parlament va arăta clar care dintre partide vrea anticipate şi care nu. Nu ştim dacă asta contează cel mai mult acum.

Sunt zeci de oameni în spitale. Unii mor, alţii supravieţuiesc Covidu-lui, dar cu cheltuieli de mii de lei pentru medicamente. Sunt oameni de afaceri cinstiţi, care sunt nevoiţi să-şi închidă afacerile pentru că nu au avut niciun sprijin din partea statului, iar pandemia i-a lovit dur. Asta înseamnă oameni care îşi pierd locurile de muncă, familii care nu mai ştiu din ce vor trăi mâine. Economia scade în fiecare zi. Suntem într-o criză financiară de proporţii. În tot acest amalgam de probleme, care este preocuparea numărul unu: Care dintre partide îşi doresc anticipate şi care nu? Ce ne întreabă oamenii în sate? Oamenii ne întreabă când vor primi ajutoare pentru agricultură? Dacă anul acesta se vor construi drumuri la ei în localităţi? Dacă vor continua proiectele de iluminat stradal? Întrebări despre pensii, salarii. Aproape nimeni nu ne-a întrebat când vor fi anticipate.

Cred că împărtăşim ideea alegerilor parlamentare anticipate, dar trebuie să cunoaştem ce se va întâmpla în toată această perioadă de până la alegeri: cine va administra crizele cu care ne confruntăm, cât de bine se va descurca echipa care urmează să administreze această criză până la alegerile parlamentare anticipate? Şi cine va pregăti terenul pentru alegerile anticipate?”, a spus Pavel Filip.

Video integral al preşedintelui PDM, Pavel Filip, îl puteţi urmări accesând  acest link: http://bit.ly/3jcyT36