07 March 2020

Pavel Filip, către tinerii democraţi: Puterea unui partid este nu în numărul de membri, ci în calitatea acestora şi în activitatea formaţiunii

Preşedintele PDM, Pavel Filip şi Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan s-au întâlnit astăzi cu membrii Consiliului Naţional Politic al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat.

Printre temele puse în discuţie - situaţia politică actuală, resetarea partidului şi proiectele de viitor ale PDM. Liderul democrat a menţionat că plecarea celor 7 foşti deputaţi din partid este o consecinţă a resetării formaţiunii. „Ne dorim să consolidăm un partid politic autentic, bazat pe doctrina social-democrată de sorginte europeană. Ne dorim un partid de care să fim mândri cu toţii şi care să fie iubit de cetăţeni”, a spus Pavel Filip.

Preşedintele PDM a precizat că partidul a învăţat din greşelile trecutului şi acum în formaţiune există multă democraţie internă, iar vocea tinerilor democraţi este foarte importantă pentru conducerea partidului. „Puterea unui partid este nu în numărul de membri, ci în calitatea acestora şi în activitatea formaţiunii. Organizaţiei de tineret îi revine un rol important în acest sens”, a subliniat liderul democrat.

Pavel Filip a îndemnat tinerii să fie activi, să vină cu iniţiative şi propuneri noi, care cu siguranţă vor fi luate în considerare de seniorii formaţiunii.

Tinerii democraţi au declarat că sunt încrezători în viitorul PDM, care mereu a promovat valorile europene şi a asigurat echilibrul pe scena politică din Republica Moldova.

La finalul întrevederii, membrii Consiliului Politic Naţional al Organizaţiei de Tineret a PDM au decis să organizeze în prima jumătate a lunii aprilie Congresul Tineretului Democrat, pentru a stabili priorităţile de activitate pentru viitorul apropiat.