25 Octombrie 2019

Pavel Filip, către primarii PDM, înainte de turul doi: Sunteţi rădăcinile PDM şi după turul doi vom fi şi mai puternici şi vom avea mai mulţi primari

Pavel Filip,  către primarii PDM, înainte de turul doi: Sunteţi rădăcinile PDM şi după turul doi vom fi şi mai puternici şi vom avea mai mulţi primari

Despre rezultatele şi concluziile după primul tur de scrutin şi pregătirile pentru turul doi al alegerilor locale generale s-a discutat astăzi la întâlnirea preşedintelui PDM, Pavel Filip, cu primari democraţi din toate raioanele ţării.

Liderul democrat i-a felicitat pentru rezultatul bun obţinut în alegeri: 191 de primari PDM aleşi din primul tur şi 173 de candidaţi democraţi care au ieşit în turul doi. „Am demonstrat că PDM nu este partidul unui singur om, ci este partidul oamenilor. Această susţinere înseamnă că oamenii au încredere în noi, că apreciază ceea ce am făcut noi în ultimii ani: drumuri, grădiniţe, salarii, pensii, ajutoare sociale”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, liderul democrat a menţionat că PDM ar fi avut un scor şi mai mare, dacă această guvernare nu aplica metode josnice: abuzuri, şantaj şi intimidare. Cel puţin 83 de primari care au câştigat din primul tur pe listele PSRM sau ACUM erau foşti primari democraţi.

„Aceste acţiuni scot în evidenţă adevărata faţă a acestei guvernări: deşi se declară sfinţi şi integri, au spus că vor promova persoane pe principii de meritocraţie, în realitate folosesc metode josnice. Ei se bazează pe răzbunare, iar vendeta este programul lor de guvernare. Republica Moldova nu a avut un guvern mai incompetent”, a spus preşedintele PDM.

Actuala guvernare, potrivit lui Pavel Filip, are două caracteristici de bază ipocrizia, adică făţărnicia şi minciuna, şi incompetenţa. În 4 luni de guvernare actuala putere nu au venit nici cu un proiect pentru oameni, anulând, totodată, proiectele bune începute de democraţi. Mult-aşteptata reformă a justiţiei a ajuns să fie criticată chiar şi de Comisia de la Veneţia. Deşi învinuiau PD de introducerea unor scheme la energia electrică, după venirea coaliţiei PSRM-ACUM la guvernare, electricitatea s-a scumpit. Au anunţat că vor face concursuri transparente, dar în realitate au organizat concursuri trucate: Curtea Constituţională, au împărţit între ei Procuratura Generală şi CNA.

Primarii democraţi care au luat cuvântul la reuniune au spus că sunt mândri să facă parte din echipa Partidului Democrat, care este una profesionistă şi a dovedit prin fapte că lucrează pentru oameni şi care nu şi-a trădat niciodată cetăţenii.

„Copacul bătut de furtună are rădăcini şi mai adânci. Voi sunteţi rădăcinile acestui copac şi sunt sigur că după turul doi vom fi şi mai puternici şi vom avea mai mulţi primari. Noi avem o atitudine pozitivă, ştim ce avem de făcut şi ştim cum. Şi în continuare vom munci pentru oameni şi pentru a demonstra că Partidul Democrat nu îşi trădează ţara şi cetăţenii! Partidul Democrat are de partea sa faptele bune făcute în fiecare localitate şi încrederea şi respectul cetăţenilor! ”, a conchis Pavel Filip.