29 Iulie 2019

Partidul Democrat din Moldova condamnă speculaţiile potrivit cărora formaţiunea ar putea fi scoasă în afara legii

Partidul Democrat din Moldova, înfiinţat în anul 1997, îşi continuă şi îşi va continua activitatea în mod legal, iar toate speculaţiile lansate în spaţiul public, potrivit cărora PDM ar putea fi scos în afara legii, au drept scop discreditarea formaţiunii şi de a pune presiune pe aleşii locali să părăsească rândurile PDM.

De asemenea, aceste speculaţii au fost lansate pentru a-i descuraja pe potenţialii candidaţi din partea Partidului Democrat la alegerile locale, care urmează să aibă în loc în data de 20 octombrie.

Pe această cale, facem apel către oponenţii politici să renunţe la acest gen de atacuri murdare. Totodată, atragem atenţia comunităţii diplomatice asupra derapajelor antidemocratice ale unor reprezentanţi ai guvernării, care lovesc în pluralismul de opinii şi cel politic din Republica Moldova, lovind astfel în democraţia statului nostru.

Partidul Democrat din Moldova este principalul partid de opoziţie din ţară, pentru care şi-a dat votul fiecare al patrulea alegător la ultimul scrutin parlamentar. Vom continua să atragem atenţia asupra tuturor ilegalităţilor, depăşirilor de atribuţie, asupra cazurilor de imixtiune în justiţie şi de încălcare a separaţiei puterilor în stat, asupra cazurilor de subordonare politică crasă a instituţiilor independente, precum s-a făcut deja în cazul CEC şi al CNA şi vom cere în continuare să fie luate şi implementate măsuri concrete pentru bunăstarea cetăţenilor.