11 Iunie 2019

Partidul Democrat din Moldova cheamă din nou partidele parlamentare la dialog

Partidul Democrat din Moldova cheamă din nou partidele parlamentare la dialog pentru a găsi soluţii de depăşire a crizei Constituţionale şi politice. Îndemnul a fost lansat repetat, astăzi, de către Vlad Cebotari, vicepreşedintele PDM.

Vlad Cebotari, care este şi conducătorul grupului de negociatori desemnat de către PDM, a subliniat că, ieri, democraţii au lansat invitaţia la dialog pentru fracţiunile PSRM, PAS şi DA, însă până la acest moment nu a parvenit un răspuns clar în acest sens din partea celor 3 partide.

”Motivul acestui dialog este evident şi nu pentru că suntem îndemnaţi de către partenerii de dezvoltare. Să recunoaştem că suntem în blocaj constituţional, care nu poate fi depăşit, pentru că avem decizii ale Curţii Constituţionale, care trebuie aplicate”, a explicat Vlad Cebotari, care a mai spus că Partidul Democrat va veni cu mai multe soluţii pentru depăşirea blocajului.

Vlad Cebotari a mai punctat că declaraţiile politice, afirmaţiile unor oficiali sau comunicatele de presă nu modifică esenţa şi conţinutul deciziei Curţii Constituţionale. ”Urmând cursul acestor decizii ale Curţii Constituţionale, ar însemna că astăzi avem un singur Guvern, condus de Pavel Filip, care este interimar şi are competenţe limitate şi un Parlament dizolvat”, a declarat Vlad Cebotari. În acelaşi timp, vicepreşedintele PDM a subliniat că această situaţie pune într-o dificultate foarte mare toţi angajaţii din sistemul public, iar această confuzie se aprofundează pe zi ce trece.

”Apelul nostru este adresat politicienilor, care vor să fie responsabili, să ne aşezăm la masa de discuţii şi să găsim soluţii de ieşire din acest blocaj”, a fost îndemnul vicepreşedintelui PDM.