09 Octombrie 2020

Monica Babuc: Depunem eforturi pentru a îndeplini acţiunile din programul Omnibus şi a obţine asistenţa macrofinanciară de 100 milioane de euro

Vicepreşedinta Parlamentului, Monica Babuc, a coprezidat, în format online, împreună cu deputatul european Siegfried Mureşan, cea de-a 8-a reuniune a Comitetului Parlamentar RM-UE. S-a discutat despre situaţia epidemiologică din ţară, asigurarea procesului de educaţie în condiţii de pandemie, asistenţa macrofinanciară şi alegerile prezidenţiale din acest an.

Parlamentara a mulţumit Uniunii Europene pentru ajutorul nerambursabil de 87 milioane de euro şi un ajutor umanitar în domeniul sănătăţii de cca 2,6 milioane euro, oferit Republicii Moldova în acest an.

„Depunem eforturi serioase ca să îndeplinim cele şase acţiuni din programul Omnibus, care ne vor permite accesul la o asistenţă macrofinanciară în mărime de 100 milioane euro. Totul depinde de noi, Guvernul şi partidele politice responsabile din Parlament, de cum vom duce la îndeplinire aceste condiţionalităţi, dar şi de modul în care vom organiza viitorul scrutin prezidenţial în strictă concordanţă cu standardele internaţionale”, a declarat Monica Babuc.