24 Februarie 2019

Liderii Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, Pavel Filip şi Andrian Candu au susţinut un briefing de presă , după încheierea alegerilor parlamentare

Liderii Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, Pavel Filip şi Andrian Candu au susţinut un briefing de presă în seara zilei de duminică, după încheierea alegerilor parlamentare şi a referendumului consultativ din Republica Moldova.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a început prin a mulţumi tuturor cetăţenilor care au fost la vot, exercitându-şi opţiunea electorală în mod democratic. Liderul democrat a mulţumit, de asemenea, echipei Partidului Democrat pentru munca de campanie, dar şi partenerilor externi şi organizaţiilor care au trimis observatori ai procesului electoral din Moldova.

Referindu-se la viitorul politic al ţării, Vlad Plahotniuc a afirmat că fiecare deputat PDM va lucra pentru cetăţeni, pentru a le face viaţa mai bună, considerând că toţi politicienii şi partidele care vor intra în Parlament, indiferent de orientare, ar trebui să-şi pună un asemenea scop. „Noi, cei din Partidul Democrat, nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm, nu avem subiecte pe care nu vrem să le discutăm, nu vom pune condiţii, dar nu vom accepta nici condiţionalităţi. Noi vrem să lucrăm pentru ţară şi să facem tot ce ne-am angajat la întâlnirile noastre cu oamenii”, a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Adresându-se în cadrul briefingului, premierul Republicii Moldova şi prim-vicepreşedintele PDM Pavel Filip a mulţumit tuturor celor care au fost implicaţi în organizarea alegerilor şi care s-au achitat bine de această misiune. „S-a dovedit că azi procesul de vot a fost transparent, liber şi democratic”, a spus premierul Filip, remarcând interesul observatorilor. Acesta a precizat că a vizitat mai multe secţii de vot şi a discutat personal cu diverşi observatori ai procesului electoral. „Eu am încredere că prezenţa masivă a observatorilor internaţionali şi nu numai va demonstra că aceste alegeri au avut loc în mod corect”, a subliniat Pavel Filip.

Prim-vicepreşedintele PDM a remarcat şi faptul că votul în diaspora s-a derulat impecabil, fără probleme şi a mulţumit misiunilor diplomatice şi tuturor celor implicaţi în organizarea votării dincolo de graniţele ţării. Pavel Filip a ţinut să mulţumească şi el membrilor PDM pentru activitatea din campanie, precum şi cetăţenilor care au participat la întâlnirile electorale ale Partidului Democrat.

Luând cuvântul în finalul briefingului de presă, speakerul Parlamentului şi vicepreşedintele PDM Andrian Candu a prezentat aprecierile sale pentru toţi cetăţenii moldoveni din ţară şi din străinătate care au venit la vot, dar şi pentru cei care au votat PDM şi candidaţii partidului în circumscripţii.

„A fost o campanie foarte intensă, dar foarte frumoasă. Am reuşit să fim foarte des printre oameni, am avut peste 5000 de întâlniri cu alegătorii şi am interacţionat cu peste 300.000 de cetăţeni”, a declarat Andrian Candu. Speakerul Parlamentului a ţinut şi el să sublinieze buna derulare a votului în diaspora şi faptul că nu s-au repetat unele probleme care au avut loc la alegerile din 2016. Acesta a încheiat cu mulţumiri adresate echipei democrate pentru ceea ce a apreciat a fi „cea mai frumoasă şi activă campanie electorală”.