15 Martie 2018

Întâlnire de lucru a liderului PDM, Vlad Plahotniuc cu Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut astăzi, la sediul central al PDM, o nouă întâlnire cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko.

Dialogul s-a purtat pe mai multe teme de actualitate, printre care priorităţile PDM privind reformele din diferite domenii, modificarea Codului audiovizualului, evoluţiile în problema transnistreană, reforma Justiţiei, precum şi poziţia PDM privind alegerile locale noi din Chişinău, în privinţa cărora, preşedintele Partidului Democrat a reafirmat necesitatea ca forţele pro-europene să desemneze şi să susţină un candidat unic, astfel încât să fie asigurată Capitalei o administraţie modernă şi performantă.

Cei doi au discutat şi despre angajamentul PDM pentru menţinerea vectorului european, dar şi nevoia unei coaliţii pro-europene după alegerile parlamentare de la sfârşitul anului.

Discuţiile s-au purtat într-o atmosferă deschisă şi constructivă, cei doi participanţi convenind să aibă loc în mod periodic astfel de întâlniri.