24 Iunie 2020

Identificarea soluţiilor la problemele cauzate de pandemia COVID 19, în atenţia Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie

Deputatul democrat Ghenadie Buza, preşedinte al Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, a iniţiat astăzi consultări la acest subiect cu factorii de decizie din domeniu.

În şedinţa cu ministrul Sănătăţii şi cu şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică a fost ascultată informaţia cu privire la situaţia actuală. Au fost discutate problemele cu care s-a confruntat sistemul de la debutul pandemiei şi măsurile ce vor fi întreprinse pentru gestionarea situaţiei complicate din ţară.

Tot astăzi, a avut loc întrevederea cu directorul Biroului de ţară al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit lui Ghenadie Buza, la finalul consultărilor, comisia parlamentară va pregăti un set de propuneri cu acţiunile necesare de redresare a situaţiei generate de pandemia cu noul coronavirus şi urmările acesteia în Republica Moldova.