05 Iunie 2020

Guvernul are în continuare susţinerea majorităţii parlamentare şi a preşedintelui ţării, inclusiv pentru îndeplinirea tuturor condiţiilor UE pentru tranşa a doua din asistenţa macro-financiară

Progresele înregistrate în îndeplinirea angajamentelor necesare pentru obţinerea tranşei a doua din asistenţa macro-financiară au fost discutate astăzi, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare, la care a participat întreg cabinetul de miniştri şi preşedintele ţării.

Majoritatea parlamentară va acorda suport Guvernului pentru aprobarea, în termenii stabiliţi, a tuturor proiectelor necesare. Astfel, deputaţii PDM şi PSRM au dat asigurări că sunt gata să aprobe în lectură finală proiectul de lege privind ONG-urile, cu modificările de rigoare, astfel încât orice riscuri de corupţie sau finanţare netransparentă să fie excluse. De asemenea, proiectul privind cetăţenia din investiţii urmează a fi anulat, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Consiliul Concurenţei – auditate.

Deputaţii din majoritatea parlamentară şi membrii Guvernului au menţionat importanţa resurselor financiare, mai ales în contextul crizei provocate de Coronavirus, inclusiv a tranşei a doua în valoare de 30 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Totodată, premierul Ion Chicu a dat asigurări că, în ciuda crizei legate de COVID-19, situaţia financiar-bugetară se îmbunătăţeşte treptat, după ce în ultimele luni încasările la buget scăzuseră.