16 Februarie 2019

Garantat vom da ajutorul de Paşti de 600 de lei pentru pensionarii nevoiaşi, aşa cum am dat şi ajutorul de Crăciun, a spus premierul Pavel Filip la Ialoveni

Caravana PDM în frunte cu premierul Pavel Filip a ajuns vineri în Ialoveni, unde s-a întâlnit cu cetăţenii din mai multe localităţi ale raionului.

Vorbind despre realizările guvernării pentru pensionari, Pavel Filip a accentuat angajamentul guvernării PDM de a ajuta în continuare această categorie socială.

„Ştiţi bine că în urmă cu trei ani, din cauza instabilităţii şi haosului, exista riscul ca în Moldova să nu se mai poată plăti pensii şi salarii. Guvernarea PDM a reuşit însă să pună capăt acelei perioade dificile şi acum lucrurile sunt altfel. Am mărit pensiile, iar pentru pensionarii cu pensii mici am dat şi un ajutor de Crăciun de 600 de lei. Dacă pensionarii şi cetăţenii în genere vor avea în continuare încredere în PDM, garantat vom veni cu aşa ajutor şi la Paşti”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDM, premierul Pavel Filip la întâlnirea de la Consiliul Raional Ialoveni, unde au venit câteva sute de cetăţeni.

Iar agenţii economici au abordat problema multitudinii de rapoarte, pe care încă trebuie să le facă. Pavel Filip le-a spus că acum colegii lucrează pe rapoartele care trebuie prezentate la Statistică şi vor veni cu soluţii.

O altă întrebare a vizat deschiderea unei zone economice libere în Ialoveni. Pavel Filip s-a arătat încrezut că şi aici va fi creată şi vor veni investitori, pentru aceasta este cel mai important. ”Investiţiile aduc locuri de muncă, salarii, sunt de de părerea că trebuie să fie oferită undiţa şi nu peştele”, le-a spus Premierul locuitorilor din Ialoveni.

Alături de caravana PDM care a vizitat vineri raionul Ialoveni s-a aflat şi ministrul degrevat al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, candidat în circumscripţia uninominală nr. 22, care include mai multe localităţi din raion, inclusiv capitala raională.

„Atunci când vine vorba de susţinerea pentru educaţie, Partidul Democrat a făcut mai mult decât oricare alt guvern de dinainte”, le-a spus Monica Babuc locuitorilor din Ruseştii Noi. „Prin diferite majorări şi indexări, dar mai ales prin legea salarizării unitare a bugetarilor, personalul din educaţie are azi salarii mult mai bune decât în trecut. De pildă, o educatoare are acum un salariu de 5000 de lei, faţă de 3000 de lei, cât avea acum câteva luni. Iar la aceasta se adaugă îmbunătăţirile în infrastructura educaţională – renovări de şcoli, grădiniţe şi licee, laboratoare mai bine dotate, noi materiale didactice. Sunt multe lucruri bune pe care le-am făcut pentru sistemul de învăţământ şi pe care le vom continua, dacă oamenii aleg PDM”, a arătat Monica Babuc.

Candidatul PDM a remarcat că la Ruseştii Noi a fost de mai multe ori şi de fiecare dată cunoaşte oameni noi. ”Aici, la Casa de Cultură, mă bucur să revăd oameni gospodari pe care i-am întâlnit şi până acum, dar văd şi chipuri noi. Semn că tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de ceea ce noi putem să facem şi pe viitor. Vă mulţumesc că vă implicaţi în viaţa comunităţii şi vă asigur că faptele bune şi proiectele începute vor continua şi că mereu vom fi alături”, a spus Monica Babuc.