20 Iulie 2020

Federaţiile Sportive şi Comitetul Naţional Olimpic vor fi scutite de achitarea taxelor vamale şi TVA la importul utilajelor şi echipamentului sportiv. Iniţiativa legislativă a Fracţiunii PDM

Deputaţii Fracţiunii PDM, Monica Babuc şi Radu Rebeja, au înregistrat astăzi în Parlament o iniţiativă legislativă privind scutirea Federaţiilor Sportive şi a Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv de achitarea taxelor vamale şi a taxei pe valoarea adăugată la importul de utilaje, echipamente şi inventar sportiv.

Potrivit autorilor, prin aprobarea acestor modificări la Codul Fiscal vor fi susţinute activităţile Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv şi ale Federaţiilor Sportive de asigurare a pregătirii şi participării loturilor naţionale la competiţii internaţionale. Vor fi scutite de achitarea taxelor vamale şi taxei pe valoarea adăugată utilajele, echipamentele şi inventarul sportiv care nu sunt destinate comercializării.

„Avem sportivi buni, care ne pot duce faima în lume, şi care merită şi trebuie susţinuţi”, a declarat deputatul democrat Radu Rebeja.