27 Februarie 2018

„Drumuri bune pentru Moldova” – programul PDM care va moderniza peste 1200 km de drum din localităţile ţării

În jur de 1200 de kilometri de drum din localităţile Moldovei vor fi construiţi sau reparaţi în acest an în cadrul unui program naţional ambiţios - „Drumuri bune pentru Moldova”. Programul va fi realizat de către Guvern, iar astăzi a primit suport politic din partea Partidului Democrat.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat în cadrul briefingului de presă tradiţional de după şedinţa de partid că proiectul respectiv este mai mult decât o simplă iniţiativă legislativă - el este o promisiune pe care partidul de guvernământ a făcut-o cetăţenilor. În cadrul şedinţei, colegii din Guvern au venit cu o prezentare a etapei la care se află acest proiect, fiind dezbătută în acelaşi timp şi cea mai eficientă cale pentru a susţine Guvernul, astfel încât acest amplu proiect naţional să aibă toate resursele necesare pentru a fi realizat.

Este cel mai ambiţios şi cel mai mare proiect de îmbunătăţire a infrastructurii ţării de la Independenţă până în prezent; respectiv, este şi unul foarte complicat, care necesită o implicare politică serioasă în susţinerea sa”, a afirmat Vlad Plahotniuc, care a dat asigurări că Partidul Democrat şi Coaliţia de Guvernare au capacitatea si determinarea să ducă proiectul la un bun sfârşit.

Liderul democrat a mai punctat că proiectul dat reprezintă doar începutul, deoarece urmează să fie extins pentru anii următori, pentru a lărgi şi mai mult reţeaua de drumuri bune din satele Moldovei. Anul acesta vom face drumuri în fiecare localitate, iar anul viitor programul se va extinde la drumurile dintre raioane. Scopul nostru final este să oferim un nou potenţial de creştere Republicii Moldova. Drumurile bune vor permite modernizarea satelor”, a declarat Vlad Plahotniuc. În acelaşi timp, liderul PDM a ţinut să evidenţieze că vor fi făcute drumuri în fiecare sat, indiferent de culoarea politică pe care primarul din localitate o are, ”fiindcă guvernarea actuală lucrează pentru toţi cetăţenii, indiferent de opţiunile lor politice”.

În cadrul şedinţei de astăzi au fost puse în discuţie şi alte subiecte, inclusiv unele sensibile. Astfel, PDM a luat atitudine faţă de declaraţiile recente ale deputatului Cornel Dudnic, care a fost avertizat că în Partidul Democrat nu sunt acceptate declaraţii virulente şi instigatoare şi căruia i s-a cerut să evite pe viitor astfel de abordări.

La fel, a fost pus în discuţie cazul accidentului de circulaţie regretabil comis de consilierul local din raionul Briceni, Iurie Groza. Partidul Democrat condamnă cu fermitate comportamentul acestuia, atât înainte de accident, când s-a urcat la volan în stare de ebrietate, cât şi ulterior, prin fuga de la locul accidentului şi anunţă că nu va tolera niciodată un asemenea comportament iresponsabil şi laş din partea nimănui. Din acest motiv, Biroului teritorial Briceni i s-a cerut să demareze imediat procedurile necesare pentru excluderea din rândurile Partidului Democrat a consilierului Iurie Groza. În acelaşi timp, instituţiile de drept trebuie să continue ancheta şi să-şi facă treaba până la capăt.