Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

20 Octombrie 2020

Declaraţie PDM: Deşi suntem diferiţi în partid, ceea ce ne uneşte este interesul cetăţenilor, de aceea nu vom indica membrilor noştri cum să voteze, având încredere în intuiţia lor

Declaraţie PDM: Deşi suntem diferiţi în partid, ceea ce ne uneşte este interesul cetăţenilor, de aceea nu vom indica membrilor noştri cum să voteze, având încredere în intuiţia lor

Astăzi a avut loc şedinţa extinsă a Biroului Executiv al PDM cu participarea preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale PDM. În cadrul şedinţei, au fost expuse concluziile la care s-a ajuns în urma consultărilor interne cu membrii şi susţinătorii Partidului Democrat privind poziţia formaţiunii în alegerile prezidenţiale. La final, cu unanimitate de voturi, a fost aprobată Declaraţia PDM. Preşedintele PDM, Pavel Filip, a dat citire Declaraţiei în cadrul unui briefing de presă.

Ptrivit lui, ţara are nevoie de stabilitate şi linişte, pe care PDM le-a asigurat până acum şi le poate asigura în continuare. Diferenţele fundamentale între stânga şi dreapta, suprapuse pe diferenţele de abordare geopolitică, dezbină şi zdruncină din temelie societatea de la proclamarea independenţei şi până în prezent. De aceea, PDM nu va radicaliza şi mai mult scena politică din Republica Moldova, dar va încerca să fie un factor de echilibru şi să asigure o şansă pentru prevenirea instaurării haosului şi a războaielor politice care au dăunat atât de mult în trecut.

„În cadrul campaniei #Altfeldepolitica, campanie de consultări în teritoriu, am înţeles că preocuparea numărul unu a cetăţenilor  ţine de ceea ce se va întâmpla cu ţara după aceste alegeri, cum se va guverna mai departe, cum se vor continua proiectele bune începute, cum se va evita ca ţara să fie aruncată în incertitudine, haos şi instabilitate. Oamenii vor să aibă siguranţa că rezultatul acestor alegeri prezidenţiale nu va fi pornirea unor noi războaie politice, ci mobilizarea politicienilor la muncă în comun pentru a ajuta cetăţenii  să treacă de această perioadă pandemică foarte complicată. Avem în partid oameni cu viziuni diferite, dar ceea ce ne uneşte şi ne consolidează este interesul cetăţenilor, dorinţa de a ajuta oamenii cu adevărat şi soarta ţării noastre în general. Suntem siguri că membrii PDM şi simpatizanţii noştri vor vota la prezidenţiale pornind de la aceste aşteptări şi considerente, iată de ce noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor şi simpatizanţilor noştri pe cine să voteze. PDM a anunţat că face altfel de politică, iar acest ”altfel” înseamnă în primul rând dialog şi încredere în intuiţia şi experienţa politică a coechipierilor noştri, adică este exact ceea ce facem în această perioadă. Nimeni nu va impune nimănui ce să facă, ne vom uni cu toţii în jurul unor obiective majore care să ajute ţara să meargă înainte, să nu fie supusă pericolului intrării într-un blocaj si nouă criză politică periculoasă”, a declarat liderul democrat.

Cel mai important lucru în actuala situaţie din ţară nu este competiţia politică, ci capacitatea de a găsi lucruri care ne unesc. Şi suntem siguri că noi putem găsi aceste lucruri care ne unesc, care ne fac să ne gândim la ţară şi la cetăţeni, a conchis Pavel Filip.