Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

07 Mai 2018

Cristina Balan, nominalizată pentru ocuparea funcţiei de ambasador al Republicii Moldova în SUA. CV-ul Cristinei Balan

Cristina Balan, nominalizată pentru ocuparea funcţiei de ambasador al Republicii Moldova în  SUA. CV-ul Cristinei Balan

În şedinţa săptămânală a Partidului Democrat din Moldova din 8 mai 2018, Cristina Balan a fost nominalizată pentru ocuparea funcţiei de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Conducerea PDM a susţinut propunerea, urmând să fie parcurse în continuare toate procedurile parlamentare şi guvernamentale.

Cristina Balan este vicepreşedinte al PDM, având ca responsabilitate gestionarea domeniului afacerilor externe al PDM. Ea este de asemenea preşedintele Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă. Are experienţă îndelungată de conducere în mediul privat. Este căsătorită, are doi copii şi vorbeşte limbile română, engleză şi rusă.

Biografia Cristinei Balan:

 

Cristina Balan este un om politic activ şi fost manager de top cu o vastă experienţă internaţională. Până în prezent, Cristina Balan a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fiind direct responsabilă pentru relaţii internaţionale şi diplomaţie de partid.

Activitatea Cristinei Balan în cadrul PDM s-a concentrat pe stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor PDM cu organizaţii externe, precum şi pe comunicarea cu reprezentanţii corpului diplomatic şi ai organizaţiilor internaţionale prezente în Republica Moldova. Cristina Balan reprezintă PDM în cadrul evenimentelor externe şi în cadrul întrevederilor cu oficiali din Uniunea Europeană şi din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, un membru activ al Internaţionalei Socialiste, făcând parte din Comitetul pentru Buget şi Finanţe. În anul 2017, ea a obţinut premiul “Femeia Anului în Politică”.

Cristina Balan este, de asemenea, Preşedintele Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă, ce se constituie ca platformă pentru experţi şi lideri de opinie din Republica Moldova în relaţia cu organizaţii externe de profil, inclusiv grupuri de reflecţie şi fundaţii progresiste. Cristina coordonează atât activitatea publică, cât şi activitatea de cercetare din cadrul fundaţiei.

Cristina Balan are o experienţă vastă în management, lucrând în ultimii 20 de ani în companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Cristina Balan este economist, consideră esenţiale investiţiile şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Cristina Balan este căsătorită şi are doi copii. Vorbeşte fluent limba română, limba rusă şi limba engleză.