26 Aprilie 2018

Conducerea Partidului Democrat din Moldova a cerut astăzi explicaţii din partea deputatului Nicolai Dudoglo, privind implicarea acestuia într-o asociaţie obştească din UTA Găgăuzia, “Noua Găgăuzie”, devenită în realitate o mişcare cu obiective politice, care nu se încadrează în politica promovată de PDM.

Din cele relatate de deputatul Dudoglo, constatăm că, prin obiectivele pe care intenţionează să le promoveze în cadrul acestei mişcări, devine incompatibil cu statutul de membru al PDM şi de membru al fracţiunii democrate din Parlamentul Republicii Moldova. În acelaşi timp, devine incompatibil cu viziunea şi acţiunile pe care le promovăm pe linia modernizării pro-europene a ţării.

În aceste conditii, conducerea Partidului Democrat din Moldova i-a cerut imperativ să aleagă între statutul de membru al PDM şi cel de fondator al organizaţiei obşteşti. Dacă va alege să se implice mai departe în activitatea acestei mişcări politice, i s-a cerut să demisioneze imediat din partid, în caz contrar urmând a fi exclus, conform regulamentului şi statutului.