21 Ianuarie 2019

Comunicat de presă Reprezentanţii PDM şi ai Promo-Lex au avut un dialog pe tema monitorizării procesului electoral din Republica Moldova

Comunicat de presă  Reprezentanţii PDM şi ai Promo-Lex au avut un dialog  pe tema monitorizării procesului electoral din Republica Moldova

În cursul zilei de luni, vicepreşedinţii PDM Vladimir Cebotari şi Sergiu Sîrbu au avut o întrevedere cu directorul Promo-Lex, Ion Manole şi directorul de programe al acestei organizaţii, Pavel Postică.

Dialogul s-a desfăşurat într-o atmosferă de respect reciproc, părţile prezentând şi argumentând punctele de vedere specifice. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre standardele OSCE în materie de observare a alegerilor, precum şi despre rapoartele publice comunicate de Promo-Lex.

Vladimir Cebotari şi Sergiu Sîrbu au accentuat importanţa verificării presupuselor încălcări electorale  pînă la comunicarea lor publică şi fără influenţa opţiunilor electorale sau crearea percepţiilor de preferinţă electorală a potenţialolor alegători, de către  Promo-Lex,  încurajând prezentarea acestora  autorităţilor statului, iar acele  care vizează un concurent electoral anume să fie semnalate în mod individual acestuia. Vicepreşedinţii PDM au precizat că, în viziunea PDM,  o asemenea abordare ar ajuta la credibilitatea monitorizării  procesului electoral. De asemenea, vicepreşedinţii PDM au exprimat deschiderea pentru consultări reciproce şi acţionare pentru a aduce contribuţia unui proces electoral transparent, democrat şi corect.

Reprezentanţii PDM şi ai Promo-Lex au convenit să se informeze reciproc în perioada următoare în legătură cu subiectele ce ţin de procesul electoral, cu scopul ca fiecare parte să înţeleagă mai bine poziţia celeilalte părţi, procesul electoral să fie cât mai corect, iar comunicarea publică în această materie să fie cât mai obiectivă.