12 Iulie 2019

Coaliţia PSRM-PAS-PPDA demonstrează dezinteres pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor, dar şi pentru sprijinirea persoanelor social-vulnerabile

Deputaţii fracţiunii PDM au solicitat audierea în şedinţa de astăzi a Parlamentului a ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, privind stadiul actual de implementare a programului guvernamental „Drumuri Bune 2”, care în prezent este stopat. De exemplu, în raionul Ungheni, deşi prin procedura de achiziţii publice a fost identificat constructorul, încheiat contractul şi procurate toate materialele de construcţie, lucrările de reabilitare  a drumurilor au fost stopate. Propunerea nu a fost susţinută de coaliţia PSRM-ACUM.

Tot în şedinţa de azi, fracţiunea PDM a propus să fie audiat şi ministrul de Interne, Andrei Năstase, privind cazul de intimidare şi agresiune asupra preşedintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapacea, care a fost ameninţat de preşedintele organizaţiei teritoriale PAS din Anenii Noi, Valentin Vieru, dar şi de către reprezentanţii unor structuri de forţă. Şi această propunere a fost respinsă de coaliţia PSRM-ACUM.

Totodată, deputaţii democraţi au cerut să fie informaţi dacă ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a prevăzut elaborarea unui pachet social de susţinere a păturilor vulnerabile în legătură cu preconizata majorare a tarifelor la gaze şi energia electrică. Dar şi această propunere nu a fost acceptată de coaliţia PSRM-ACUM.

A fost respinsă şi solicitarea de audiere a conducătorului grupului de negociatori cu FMI privind rezultatele celei de-a patra şi a cincea evaluări a programului economic susţinut de FMI şi care sunt angajamentele asumate de Guvern pentru acordarea noii tranşe financiare.

Nu a fost acceptată de coaliţia PSRM-PAS-PPDA nici propunerea de audiere a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, cu privire la acţiunile întreprinse pentru sprijinirea producătorilor agricoli în comercializarea producţiei. Majoritatea parlamentară a refuzat să includă pe agenda şedinţei plenare pentru votul în a doua lectură şi proiectul de lege privind comerţul interior, care ar favoriza produsele moldoveneşti pe rafturile magazinelor din ţară. Fermierii noştri, dar şi alţi producători autohtoni, aşteaptă ajutor de la stat ca produsele lor să fie vândute în magazinele din ţară, iar cumpărătorii aşteaptă produse autohtone. Din păcate, coaliţia de guvernare a demonstrat repetat că este mai preocupată de împărţirea funcţiilor şi sferelor de influenţă decât de grija pentru oameni.