14 February 2020

Candidatul PDM pentru Hânceşti, Ion Mereuţă, primul în buletinul de vot

Candidatul Partidului Democrat pentru Hânceşti, Ion Mereuţă, va fi primul în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare noi în Circumscripţia numărul 38. Ieri, 13 februarie, a fost ultima zi de înscriere a candidaţilor pentru scrutinul în această circumscripţie, iar de astăzi începe oficial campania electorală.

Ion Mereuţă s-a născut în satul Leuşeni, raionul Hânceşti, într-o familie cu 10 copii. Locuieşte şi astăzi în municipiul Hânceşti, cunoaşte bine problemele şi doleanţele locuitorilor din regiune.

De-a lungul timpului, a deţinut diverse funcţii în administraţia publică centrală şi locală, iar în ultimii 4 ani a fost reprezentant al Guvernului în raionul Hânceşti. Împreună cu colegii din PDM, Ion Mereuţă a înregistrat realizări concrete în raionul de baştină:

• 125 mil lei investiţi în reparaţia drumurilor(aproape 70 km)
  • 85% din blocurile alimentare, sanitare şi săli de sport reparate capital
  • 20 mil lei investiţi în construcţia Sălii Polivalente de Sport din mu. Hânceşti
  • 18 mil lei pentru construcţia apeductului în 10 localităţi
  • 1500 de persoane examinate gratuit în cadrul programului „Un doctor pentru tine”.

Alegerile parlamentare noi în Circumscripţia nr. 38 Hânceşti vor avea loc pe 15 martie. PDM a câştigat în februarie 2019 alegerile în Circumscripţia Hânceşti, însă deputatul democrat Alexandru Botnari a renunţat la mandatul de parlamentar în favoarea funcţiei de primar al municipiului Hânceşti.