20 Noiembrie 2020

Asigurare medicală gratuită pentru veteranii de război. Propunerea anterioară a deputaţilor democraţi, aprobată de Parlament

Veteranii de război care nu sunt angajaţi în câmpul muncii vor beneficia de asigurare medicală obligatorie gratuită. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi de Parlament.

Cu această iniţiativă legislativă au venit anterior deputaţii Fracţiunii Partidului Democrat din Moldova, după care proiectul a fost comasat cu altul al Ministerului Sănătăţii.

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a menţionat că veteranii de război trebuie să se bucure de atenţia şi susţinerea statului. „ Nu vom putea niciodată să compensăm sacrificiul de care au dat dovadă veteranii noştri, tot ceea ce putem să facem este să încercăm să le facem viaţa mai uşoară”, a spus liderul democrat.

Prin aprobarea acestui proiect de lege va spori protecţia socială a veteranilor de război, a membrilor familiilor celor căzuţi pe câmpul de luptă, a persoanelor cu dizabilităţi de pe urma lichidării consecinţelor avariei de la Cernobîl.