Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

19 Februarie 2019

Andrian Candu la Criuleni: Vom continua să investim în programe de sănătate

Andrian Candu la Criuleni: Vom continua să investim în  programe de sănătate


Partidul Democrat din Moldova va continua să dezvolte programe de susţinere a familiilor, precum şi investiţiile în sănătate. Asigurarea vine din partea preşedintelui Parlamentului, vicepreşedintelui PDM Andrian Candu, care a vizitat luni Spitalul raional din Criuleni, alături de candidatul PDM pentru circumscripţia 21, Veaceslav Burlac, preşedintele degrevat al raionului.

În Spitalul raional din Criuleni sunt în prezent 301 angajaţi. Anul trecut, numai la unitatea de urgenţă au apelat aproximativ 13 800 de pacienţi. Totodată, investiţiile pentru reparaţia maternităţii şi a unităţii de urgenţe a Spitalului au ajuns la circa 9 mln lei, bani publici.

 ”Sunt multe investiţii care s-au făcut în Spitalul de la Criuleni în ultimul an. Noua secţie de maternitate arată bine şi sper ca numărul copiilor care se vor naşte în această maternitate să crească de la an la an. De asemenea, este nevoie să continuăm cu investiţii în echipamente moderne şi, nu în ultimul rând, în specialişti. Mai sunt multe de făcut în următorii patru ani”, a afirmat Andrian Candu, în discuţia cu angajaţii spitalului.

 Medicii i-au spus preşedintelui Parlamentului că măsurile întreprinse în ultimii ani în sistemul medical se fac simţite, printre care şi majorarea salariilor, iar aceasta îi motivează să rămână să muncească acasă.

 ”Mă bucur că am putut nu doar să facem angajamente pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din ţară, dar şi să oferim soluţii reale pentru susţinerea tinerilor specialişti – indemnizaţia unică la angajare, programul Prima Casă, locuinţe sociale, alocaţii mărite pentru copii. Vom continua prin respectarea angajamentelor asumate, pentru că această abordare este corectă”, a spus Andrian Candu.

 Echipa democraţilor a discutat şi cu colectivele pedagogice ale Liceului Teoretic Boris Dînga”, a Şcolii de Arte şi Şcolii Profesionale Polivalente din Criuleni.

 Andrian Candu a subliniat că toate acţiunile PDM în educaţie au avut şi vor avea în centrul atenţiei dezvoltarea modernă a copiilor şi pregătirea lor pentru viaţă. ”Guvernarea PDM a pornit regândirea întregului sistem şi a oprit închiderea neinspirată a şcolilor în Republica Moldova. Am iniţiat reforma curriculară pentru creşterea calităţii educaţiei şi am introdus educaţia digitală în şcoala primară”, a punctat speakerul Parlamentului. Totodată, acesta a arătat că în ultimii ani au fost renovate şi dotate peste 1800 de şcoli, colegii şi grădiniţe în Moldova, inclusiv cu sprijinul partenerilor de dezvoltare. În acelaşi timp, salariile cadrelor didactice au crescut cu peste 80% în 3 ani de zile, iar indemnizaţiile pentru tinerii specialişti au fost majorate de la 45.000 de lei la 120.000 de lei.