24 Iulie 2020

Alexandru Jizdan a participat la Reuniunea online a Biroului Adunării Parlamentare GUAM

Alexandru Jizdan, secretarul general al PDM şi şeful delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a GUAM, a participat astăzi la cea de-a 14-a Reuniune a Biroului Adunării Parlamentare GUAM, desfăşurată în format online.

Agenda discuţiilor a cuprins subiecte referitoare la consolidarea cooperării dintre delegaţiile ţărilor membre GUAM, măsurile întreprinse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, precum şi escaladarea situaţiei în zonele de conflict.

Alexandru Jizdan a menţionat, în cadrul discuţiilor, importanţa depunerii eforturilor pentru identificarea soluţiilor politice durabile bazate pe respectul principiilor şi normelor de drept internaţional.

Alexandru Jizdan i-a informat, totodată, pe cei prezenţi despre acţiunile întreprinse de autorităţi în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19, specificând că sunt depuse eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei la acest compartiment, iar acţiunile implementate sunt în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică GUAM a fost creată pe 23 mai 2006. Din aceasta fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Moldova.