Partidul Democrat din Moldova

Sîrbu Sergiu

Sîrbu Sergiu

Vicepreședinte PDM; Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

A absolvit facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova (USM) la specialitatea drept economic, iar în  2013 - Institutul European de Studii Politice de la Strasbourg. Din 2014 este doctorand la facultatea de drept a USM.

În perioada anilor 2002-2009 activează în  cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, promovînd de la funcția de consultant principal până la șef adjunct al direcției juridice. În 2010,  fondează asociația obștească Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului fiind ales în calitate de președinte, pe care o deține și în prezent.ss

Din anul  2010 este ales și deține, până în prezent, funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al  Comisiei juridice, numiri și imunități. În anul 2014 a deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. Din 2016 deține funcția de vicepreședinte al Partidului Democrat, responsabil de coordonarea departamentului justiție și politici legislative a PDM. Decorat cu medalia „Meritul civic”.

Data  nașterii:  28 octombrie 1980.

Este căsătorit și are un copil.


Biroul permanent