Partidul Democrat din Moldova

Plahotniuc Vlad

Plahotniuc Vlad
Preşedinte PDM; Deputat ales ȋn circumscripţia uninominală nr. 17, Nisporeni-Străşeni.

S-a născut într-o familie de învăţători şi a crescut ȋn satul Grozeşti, raionul Nisporeni.

În politică a intrat în anul 2010, când a fost ales deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Concomitent, a fost vicepreşedinte, iar din anul 2012 - prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova.

În cadrul Congresului VIII al PDM, din decembrie 2016, cu votul delegaţilor, a fost ales preşedinte al formaţiunii. Din martie 2017, este şi vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. A promovat consecvent, alături de echipa PDM, importante proiecte pentru reformarea clasei politice, pentru reformarea instituţiilor statului, a sistemului bancar, reforme esenţiale în domeniile social şi economic.

Anterior activităţii politice, a avut o carieră de succes în afaceri. De asemenea, este cunoscut pentru activitatea sa filantropică, în calitate de fondator al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”EDELWEISS" şi pentru mai multe proiecte importante, care au sprijinit mediul de afaceri, prin intermediul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, al cărei preşedinte este şi astăzi.

Biroul permanent