Partidul Democrat din Moldova

Plahotniuc Vlad

Plahotniuc Vlad

Preşedintele PDM

Preşedintele PDM este cunoscut pentru demersurile sale care urmăresc apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, iar opiniile sale politice şi economice au apărut în unele publicaţii internaţionale.

În politică a intrat în 2010, când a fost ales deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Concomitent, a fost vicepreşedinte, iar din 2012  - prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova.

În cadrul Congresului VIII al PDM din decembrie 2016, cu votul unanim al delegaţilor, a fost ales preşedinte al formaţiunii. Din martie 2017, este şi vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste.

A promovat consecutiv, alături de echipa PDM, importante proiecte pentru reformarea clasei politice. În acest sens, a iniţiat unele proiecte de lege privind introducerea votului uninominal pentru alegerea deputaţilor şi pentru mai mare transparenţă în finanţarea partidelor politice.

Anterior activităţii politice, a avut o carieră de succes în afaceri.

De asemenea, este cunoscut pentru activitatea sa caritabilă, în calitate de fondator al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”EDELWEISS”.

Data naşterii: 1 ianuarie 1966

Este căsătorit şi are 2 copii


Biroul permanent