Partidul Democrat din Moldova

Cristina Balan

Cristina Balan

Vicepreşedinte PDM

Cristina Balan este un om politic activ şi fost manager de top cu o vastă experienţă internaţională. Până în prezent, Cristina a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fiind direct responsabilă pentru relaţii internaţionale şi diplomaţie de partid.

Activitatea Cristinei în cadrul PDM s-a concentrat pe stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor PDM cu organizaţii externe, precum şi pe comunicarea cu reprezentanţii corpului diplomatic şi ai organizaţiilor internaţionale prezente în Republica Moldova. Cristina reprezintă PDM în cadrul evenimentelor externe şi în cadrul întrevederilor cu oficiali din Uniunea Europeană şi din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, un membru activ al Internaţionalei Socialiste, făcând parte din Comitetul pentru Buget şi Finanţe. În anul 2017, ea a obţinut premiul “Femeia Anului în Politică”.

Cristina este, de asemenea, Preşedintele Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă, ce se constituie ca platformă pentru experţi şi lideri de opinie din Republica Moldova în relaţia cu organizaţii externe de profil, inclusiv grupuri de reflecţie şi fundaţii progresiste. Cristina coordonează atât activitatea publică, cât şi activitatea de cercetare din cadrul fundaţiei.

Cristina are o experienţă vastă în management, lucrând în ultimii 20 de ani în companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Cristina este economist, consideră esenţiale investiţiile şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Cristina este căsătorită şi are doi copii. Vorbeşte fluent limba română, limba rusă şi limba engleză.


Biroul permanent