Partidul Democrat din Moldova

Cebotari Vladimir

Cebotari Vladimir

Vicepreşedinte PDM

Este specialist în drept şi ministrul Justiţiei în Guvernul Republicii Moldova. Are de asemenea o experienţă importantă de conducere în companii de stat din ţara noastră.

A absolvit Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Facultatea de Drept, iar în 2011  - Newport University SUA, Executive Master of Business Administration, (clase susţinute la Chişinău, Republica Moldova). Din 2012 până în prezent îşi continuă studiile la „MSc Air Transport Management”, London City University (nefinalizat).

Şi-a început cariera profesională în 2013 calitate de Consilier juridic (avocat în dosare civile şi comerciale), după care a activat consecutiv în Direcţia informativ-analitică a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, Director al Departamentului Juridic al Î.S.C.A. „Air Moldova",  consilier în materie de transport aerian şi de coordonare a proiectelor Agenţiei Transporturi de prioritate naţională al Directorului General al Agenţiei Transporturi, director la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, director general la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova. Din iulie 2015 până în decembrie 2017 a ocupat funcţia de Ministru al Justiţiei.

Data naşterii:  7 noiembrie 1980.

Este căsătorit şi are 2 copii.


Biroul permanent