Democratic Party of Moldova

10 September 2019

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a discutat cu ambasadorii României şi Lituaniei

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

În debutul întrevederii, diplomatul român l-a felicitat pe Pavel Filip cu ocazia alegerii sale în funcţia de preşedinte al PDM. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre situaţia politică de la Chişinău, dar şi despre planurile PDM.

Liderul democraţilor şi-a exprimat îngrijorările legate de acţiunile actualei guvernări, care duc Republica Moldova tot mai departe de România şi de parcursul ei european.

Preşedintele PDM a ţinut să exprime încă o dată gratitudine părţii române pentru proiectele sociale pe care le-a implementat în ţara noastră: gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău, grădiniţe, muzee şi teatre renovate.

Tot astăzi, Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei în ţara noastră, Kęstutis Kudzmanas.

Liderul democraţilor l-a informat pe diplomatul lituanian despre priorităţile PDM, exprimând determinarea de a consolida poziţiile PDM ca partid de orientare social-democrată europeană. „PDM rămâne un actor important, chiar şi ca partid de opoziţie, care trebuie să asigure echilibrul şi să taxeze guvernarea atunci când aceasta greşeşte”, a spus Pavel Filip.